Datering
Vervaardiger Frères Rouargue

Klederdrachtprent

Klederdrachtprent. voorstelling van drie figuren in een interieur

Uitgebreide beschrijving

Klederdrachtprent. Voorstelling van drie figuren in een interieur. Rechts een zittende vrouw achter een spinnewiel, hele figuur, schuin van voren gezien. Links een staande man, hele figuur, van voren gezien. Tussen de man en de vrouw op de achtergrond een kind, deels op de rug gezien.; De vrouw draagt een rok en een schort, een rijglijf, een jak en een halsdoekje rond de nek. Op het hoofd heeft devrouw een ronde kap. De man daagt een kniebroek, een lange jas, een hemd en op het hoofd een steek. Hij steekt een pijp aan die hij in zijn linker hand houdt. Van het kind is het lijfje en de kap te zien.; Imp.: in de marge: l.o.: Rouargue frères del. et sc.; r.o.: Imp. F. Chardon ainé, 30, r. Hautefeuille, Paris.; Opschriften/merken: m.o. in potlood: (Schokland); versozijde: m.b. stempel in zwarte inkt

Identificatie
Titel
Klederdrachtprent
Objectnummer
003831
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • gravure
  Afdruk (diepdruk) van een metalen plaat waarin met een burijn een voorstelling is gestoken. Onder druk verschijnt de ingepoetste inkt in de verdiepte lijnen als een voorstelling op het papier. Een gravure kan zijn ingekleurd nadat deze is gedrukt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-15733
Over
Trefwoorden
 • interieur
  Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
 • klederdracht
Werk
Breedte
12.0 cm
Hoogte
16.3 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Frères Rouargue (vervaardiger)
 2. F. Chardon (drukker)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
 • verf
  Iedere dispersie van een pigment in een oplosmiddel van water, olie of een andere organische stof. (AAT-Ned)
Techniek
 • staalgravure
  Gravures waarbij de afbeelding is gesneden in een stalen plaat. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Schokland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
kunstenaar

F. Chardon

,
Lees meer
RKD

Trefwoorden