Datering
Maker onbekend

Jak van blauw spiegeldamast

Jak van blauwe spiegeldamast met ingeweven witte motieven, vazen met bloemen en libelles. Voering witte baai. Sluit middenvoor met aan beide zijden rode knoopsgaten en op beide panden metalen knopen. Kan buiten West-Friesland in heel Nederland gedragen zijn.

Gedetailleerde beschrijving

Jak van blauwe spiegeldamast met ingeweven witte motieven, vazen met bloemen en libelles. Voering witte baai. Sluit middenvoor met aan beide zijden rode knoopsgaten en op beide panden metalen knopen. De rondlopende zijnaden zijn naar achter geplaatst en eindigen in een split. De strakke mouwen zijn rondgeknipt en hebben aan de pols een split met rood knoopsgat en metalen knoop. Kan buiten West-Friesland in heel Nederland gedragen zijn.

Identificatie
Titel
Jak van blauw spiegeldamast
Objectnummer
007400
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
  • jak (kleding)
    Nauwsluitende korte jasjes met korte panden, flappen of slippen. (AAT-Ned)
  • mannenkleding
    Kleding ontworpen voor of gedragen door mannen, vaak gebruikt in commerciële context. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-15175
Werk
Breedte
41 cm
Lengte
65 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • wol
    Stof gemaakt van dierenhaar. (bouwmaterie)
  • metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 30 september 1962
Licentie
BY-SA
Locaties
  • West-Friesland
  • Heiloo
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen