Datering
Vervaardiger Geertje Zeeman-Visser

Rok

Zwarte rok van traditionele glanzende wol in keperweefsel,aan de zoom en de zaksplit afgezet met nieuw zijden koor, zgn. taande zijen koor. Achterzijde gerimpeld over 16cm, dit stuk is tegengevoerd met witte bedrukte katoen. De rok heeft een zak van blauw katoen. De zaksplit en de sluiting hebben een beleg. Sluit met een haak en twee ogen. Pinksteren.

Identificatie
Titel
Rok
Objectnummer
022400
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
 • rok
  BIs een buis- of kegelvormig kledingstuk dat om de taille wordt gedragen en de benen minstens gedeeltelijk bedekt. In tegenstelling tot een broek, heeft een rok geen pijpen. (ABR)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-14970
Over
Trefwoorden
 • pinksterfeest
  Het feest van Pinksteren, de vijftigste dag na Pasen, ter herinnering aan de neerdaling van de Heilige Geest op de apostelen, die samen met Maria en andere vrouwen en mannen in een zaal te Jeruzalem bijeen waren.
Werk
Breedte
38 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Geertje Zeeman-Visser
Datering
Materiaal
 • wol
  Stof gemaakt van dierenhaar. (bouwmaterie)
 • kunstzijde
  Kunstzijde is de verouderde benaming voor rayon, tegenwoordig meestal aangeduid met de modernere naam viscose. Het is een kunstmatig vervaardigde vezel op basis van een natuurlijke grondstof, cellulose, die bijvoorbeeld wordt gewonnen uit houtpulp. (Wikipedia)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 7 september 1999
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Marken

Trefwoorden