Datering
Vervaardiger De Porceleyne Bijl (Delft)

Haringbord Nr. 3

Op deze bordjes is in vogelvlucht het haringbedrijf te zien. De schepen worden eerst bevoorraad met alle benodigdheden voor de haringvangst zoals netten, tonnen, zout en proviand voor ongeveer zes weken. Eenmaal aangekomen bij de visgronden, op de neering, worden de netten in zee uitgezet. Als alle tonnen zijn gevuld met haring, keert het schip weer terug naar de thuishaven.

Standring, holle wand, vlakke schuin oplopende rand. Versiering: blauw; in plat en rand voorstelling van schepen, eronder de tekst:"no. 3 't Toemaken van een Hoeker".; Merk: Bijl.Zie inv.nrs.: 5263, 5096, 5264, 8548

Identificatie
Titel
Haringbord Nr. 3
Objectnummer
005097 /c
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
 • bord (vaatwerk)
  Een bord is een ronde, vlakke vorm, waarvan de hoogte opvallend kleiner is dan de diameter (ongeveer 1:4). De diameter is bepalend voor de specifieke functie. Een bod kan voorzien zijn van standwerk idvv lobben, pootjes of standring. Borden zijn vervaardigd van uiteenlopende materialen, waaronder aardewerk, metaal, glas, hout en bot, en komen voor vanaf ROMV. (ABR)
 • wandbord
  Bord van aardewerk of tin voorzien van tekst en/of voorstelling, dat als sierobject of als gedenkteken aan de wand hangt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-14824
Werk
Hoogte
3.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. De Porceleyne Bijl (Delft) (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • kleiproduct
 • tinglazuur
  Ondoorzichtig glazuur dat een tinoxide of tinas bevat. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Delft
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae