Datering
Vervaardiger Neeltje Jacobs

Kindertekeningen en handschriften, Marken

Uit mapje, een van de twintig kinder- tekeningen en handschriften enz. - Tekening van drie vogels (duiven?) van opzij gezien, die op takken met blaadjes zitten. Links een paar, de; koppen naar elkaar gewend, rechts de derde naar links kijkend. De takjes hangen los in de lucht. Opschriften/merken: l.b. met pen in bruin: Den 22 September; m.o. met pen in bruin: Neeltje Jacobs Anno 1769.

Identificatie
Titel
Kindertekeningen en handschriften, Marken
Objectnummer
B000928/c
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • manuscript
  1. Met de hand geschreven boekwerk zoals deze werden vervaardigd tot aan de boekdrukkunst halverwege de vijftiende eeuw. Ook na de uitvinding van de boekdrukkunst werden nog boeken met de hand geschreven. 2. Met de hand ingeschreven schriften of zelf vervaardigde boekwerken. Voor met de hand ingeschreven voorgedrukte boekwerken waaringegevens worden aangetekend, zie register. Als NT onder ’boek’ staan de werken die als handschrift en/of gedrukt werk kunnen worden aangetroffen in kerken en kloosters. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-14559
Over
Trefwoorden
 • Marken
Werk
Breedte
15.9 cm
Hoogte
7.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Neeltje Jacobs (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 15 oktober 1953
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden