Datering
Maker Pieter van den Berge

Ordonnantie Extract uyt de Resolutie van de Ed: Agtb> Heeren Commissarissen

De burgemeesters en regenten van Amsterdam, Muiden en Naarden besloten in 1640 het reizen tussen hun steden te verbeteren tot “commoditeyt van de Reijsende man”. Ze lieten een vaart graven en een jaagpad en een wagenweg aanleggen. Wie met de trekschuit reisde of van de wagenweg gebruik wilde maken, moest tolgeld betalen.

Gedetailleerde beschrijving

Extract uyt de Resolutie van de Ed: Agtb> Heeren ¦ Commissarissen van het Sandpadt, en den Trekvaart tusschen de Steeden ¦ Am- ¦ sterdam, Muyden, en Naarden, genoomen op den generale Reekendag binnen ¦ Muyden den 7den July 1722. om te dienen tot eene Ordonnantie waar na zig de Schippers van de drie gemelde Steeden van nu voortaan by het invorderen van ¦ de Gabellen, die door de Passagiers in de Trekschuyten betaalt worden ¦ Exactelyk zullen hebben te reguleeren.; Ordonnantie voor de heffing van gelden t.b.v. het vervoer van vracht en passagiers op de trekvaart van Amsterdam naar Naarden.

Identificatie
Titel
Ordonnantie Extract uyt de Resolutie van de Ed: Agtb> Heeren Commissarissen
Objectnummer
022281
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
  • document
    Producten van de methodische verzameling of de verwerking van documenten en gegevens die worden gebruikt om het publiek te informeren (professionals of het grote publiek).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13811
Over
Onderwerpen
  • Regelgeving
    Regelgeving bevat directieve kaders, voor het correct implementeren of toepassen van wetgeving. In regelgeving stelt een regelgever uitvoeringskaders aan anderen. Regelgeving is bedoeld om: de strekking van wetgeving nader toe te spitsen op een specifieke bedrijfstak of samenlevingsaspect de wijze waarop wetgeving geïmplementeerd wordt -tijdelijk- bij te sturen.
Werk
Breedte
37.5 cm
Hoogte
48.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Pieter van den Berge (drukker)
Datering
Materiaal
  • papier
    Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. (Project Fotografie)
Techniek
  • Boekdruk
    Wordt gebruikt voor het procedé van reliëfdruk in de context van het drukken van boeken en andere teksten. (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Verworven
vondst 14 februari 1997
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Amsterdam
  • Muiden
  • Naarden
  • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae

, –

Trefwoorden