Datering

Kappendoos

Kappendoos

Gedetailleerde beschrijving

Kappendoos (b) van hout met geornamenteerde zijkanten, op 4 pootjes. Langs de randen versierd met een gele lijn. Op de bovenkant zit een geplakte versiering waardoor het lijkt alsof deze is ingelegd met parelmoer en een houtsoort. Aan de voorkant zitten 2 lades (a en c) beide met een gele versiering aan de voorkant. Aan de voorkant van a zijn 2 metalen knopje bevestigd, op c is 1 metalen knopje bevestigd, op c staat geschilderd; J.P.J 1880, deze lade is verdeeld in 4 compartimenten.

Identificatie
Titel
Kappendoos
Objectnummer
004438
Objectcategorie
Huisraad
Objecttype
  • doos
    Een doos is een afsluitbaar object waar iets in wordt opgeborgen of verpakt. Een doos bestaat meestal uit gevouwen karton, eventueel met lijm of plakband dichtgezet. In deze vorm heeft het vaak de vorm van een balk. Met een doos wordt meestal een grote kartonnen doos bedoeld, met geen andere functie dan verpakking of opslag. Voorbeelden zijn een verhuisdoos en een schoenendoos. Een ander soort doos is een tekendoos en is meestal van hout.
  • kappendoos
    Dunne, meestal ronde doos waarin een kap (hoofdbedekking) wordt bewaard.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13387
Werk
Breedte
22.5 cm
Hoogte
26.0 cm
Diepte
13.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • vurenhout
    Het Nederlandse woord vuren is de genormeerde naam voor het hout van de fijnspar (Picea abies). Het wordt dan vurenhout genoemd. In Nederland is vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort, en daarmee de meest gebruikte houtsoort. Het is niet alleen makkelijk te bewerken maar ook relatief goedkoop
  • verf
    Iedere dispersie van een pigment in een oplosmiddel van water, olie of een andere organische stof. (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 31 juli 1953
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Eemnes
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen