Datering

Koffiekan

Koffiezetter, het wordt ook wel 'Biggins' genoemd, dat zijn grote kannen in de vorm van 'samovars' (koffiekannen). Meestal was de Biggin van messing en uitgerust met een zakje om de koffie te laten trekken. In het onderstuk werd een stoof met gloeiende kolen of houtskool geplaatst om de koffie te warmen. Aan de zijkanten van de ketel hingen twee ringen, gevat in leeuwenkoppen. Het deksel is doorgaans bekroond met een vaas.

Grote koperen koffiekan met deksel, kraan en onderstuk a t/m c. In het onderstuk werd een stoof met gloeiende kolen of houtskool geplaatst om de koffie te verwarmen. Aan de zijkanten van de ketel twee ringen gevat in leeuwenkoppen. Het deksel is bekroond met een vaas. De bodemplaat is voorzien van drie koperen en 1 aardewerken knoppootje

Identificatie
Titel
Koffiekan
Objectnummer
002125
Objectcategorie
Gereedschappen
Objecttype
  • koffiekan
    Een koffiekan of koffiepot is een kan om koffie uit te schenken. (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13276
Werk
Breedte
27 cm
Hoogte
76.0 cm
Lengte
27.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • koper
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 14 juni 1950
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Spakenburg
  • Spakenburg
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen