Datering
Vervaardiger Jacobus de Gilde

Tabaksdoos

Persoonlijke accessoires van vissers waren vaak versierd met afbeeldingen van schepen of vissen.

Rechthoekig, in het deksel voorstelling van figuren (4) aan een zeekust, een zeilschip en inscriptie: "Voor Iederen Goede vrint, Staet mijn doos steeds Open. Maer niet voor Elckeen, Die op de bedel Loopen" "H. van der Woude 1805" ingegraveerd (initialen zijn veranderd) Merken: op binnenzijde deksel en binnenzijde bodem: gekroond Amsterdams stadskeur met Y; gekroonde V in shild; H of JG of IG?

Identificatie
Titel
Tabaksdoos
Objectnummer
008967
Objectcategorie
Edele metalen
Objecttype
  • tabaksdoos
    Kleine dozen om rook- of pruimtabak in mee te nemen, met name doosjes met losse sluitende deksels. Gebruik 'snuifdozen' voor gelijksoortige dozen met een scharnierend deksel in plaats van een los sluitend deksel. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13185
Werk
Breedte
6.2 cm
Hoogte
3 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. Jacobus de Gilde (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • zilver
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 22 juni 1970
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae , Picturae