Datering
Vervaardiger onbekend

Onderbaadje

Het onderbaadje behoorde tot het algemeen gebruikelijke lijfgoed van de man en werd over het hemd gedragen. Onderbaadje van rood-blauw-wit gestreepte katoen. Op beide voorpanden een rij van 4 benen knopen en 4 knoopsgaten. Ook het mouwsplit sluit met benen knopen. Gevoerd met witte katoen. Rood baaien boordje, (bef) met grote steken vastgezet. Rose-wit kloskoordje langs hals, revers en mouwsplitjes. De zijnaden vallen naar achteren en eindigen in splitjes.

Rood-blauw-wit gestreepte katoenen katoen. Op beide voorpanden een rij van 4 benen knopen en 4 knoopsgaten. Ook het mouwsplit sluit met benen knopen. Gevoerd met witte katoen. Rood baaien boordje, (bef) met grote steken vastgezet. . Rose-wit kloskoordje langs hals, revers en mouwsplitjes. De zijnaden vallen naar achteren en eindigen in splitjes.

Identificatie
Titel
Onderbaadje
Objectnummer
006718
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
 • baadje
  Indisch kledingstuk, kledingstuk van zeelieden. (Encyclo.nl)
 • jas
  Mantel die buiten over het habijt kon worden gedragen.Bovenkleding gevormd naar het bovenlichaam en doorlopend tot beneden de heuplijn, open aan de voor- of zijkant en in het algemeen met mouwen. Ook soortgelijke overkleding gedragen ter bescherming tegen het weer. (AAT)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13077
Werk
Breedte
46 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Materiaal
 • katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 16 juni 1960
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Urk
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden