Datering
Vervaardiger Simon Kok

Haventje met vissersvaartuigen

Uitgebreide beschrijving

Rechts in een haveninham liggen enkele botters en een schokker. Op het voorste schip met neergelaten zeil is een man bezig bij het roer, op het erachtergelegen schip met gehesen zeil staan twee mannen op het dek. Links achter de schepen een smalle houten brug op palen die de oevers verbindt. Op de linkeroever een vrijstaand pakhuis, daarachter bomen zover we kunnen zien; op de rechteroever schuren en huizen met een rij bomen. Opschriften/merken: r.o. in zwarte inkt: S. Kok.

Identificatie
Titel
Haventje met vissersvaartuigen
Objectnummer
006001
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • aquarel
  Een verf die wordt verkregen door pigmenten te mengen in een waterig oplosmiddel, meestal in Arabische gom; wordt doorgaans aangebracht met een kwast. (Zuiderzeemuseum)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-12871
Over
Trefwoorden
 • havengezicht
  Voorstellingen met havens aan zee of in een rivier als hoofdonderwerp. (MARDOC)
 • visserijvaartuig
  Boot, schuit of schip gebruikt bij het vissen of het vervoer van (levende) vis. (debinnenvaart.nl)Vissersboten zijn boten die vissers gebruiken bij het uitoefenen van hun beroep. Zowel kleine houten boten als grote gemotoriseerde boten worden gebruikt voor visserij op zee of op de binnenwateren. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Werk
Breedte
67.0 cm
Hoogte
48.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Simon Kok (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • aquarel
  Een verf die wordt verkregen door pigmenten te mengen in een waterig oplosmiddel, meestal in Arabische gom; wordt doorgaans aangebracht met een kwast. (Zuiderzeemuseum)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 19 februari 1957
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch