Datering
Maker Alfred Machin

Poseren voor een decor, filmopname voor operette

Een man toont een vis uit een mand. Twee vrouwen en een man kijken toe. Allen zijn gekleed in Volendams kostuum. Een gespeelde situatie voor een filmopname voor de operette Volendam in Frankrijk.

Zwart/wit foto van een man die een vis uit een mand pakt. Twee vrouwen en een man kijken toe. Allen zijn gekleed in Volendams kostuum. Een gespeelde situatie voor een filmopname voor de operette Volendam in Frankrijk.

Identificatie
Titel
Poseren voor een decor, filmopname voor operette
Objectnummer
028541
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-119364
Over
Onderwerpen
 • film (cinema)
  Te gebruiken voor werken die bestaan uit een reeks plaatjes op fotografische film, die zo snel achter elkaar worden vertoond dat ze de illusie geven van een natuurlijke beweging. Voor het maken van films en de studie daarvan en voor films als kunst en vorm van expressie wordt 'film (uitvoerende kunsten)' gebruikt. (AAT-Ned)
 • klederdracht
Werk
Breedte
16.5 cm
Hoogte
12.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Alfred Machin (fotograaf)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • fotografisch procédé
  De fotografische techniek is de wijze van vastleggen, bewaren of tentoonstellen van een fotografische afbeelding.
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 17 augustus 2021
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Amsterdam