Datering
Maker onbekend

Vier jongens op een brug in Marken

Vier jongens op een brug in Marken? Twee van de jongens in klederdracht en twee in nette pakken. Ze staan op een kleine ophaalbrug, rechts hangt wasgoed aan de lijn. Op de achtergrond enkele huizen en de kerktoren.

Zwart wit portretfoto van vier jongens op een brug in Marken? Twee van de jongens in klederdracht en twee in nette pakken. Ze staan op een kleine ophaalbrug, rechts hangt wasgoed aan de lijn. Op de achtergrond enkele huizen en de kerktoren. Op de achterkant van de foto staat geschreven Bron: Mevr. de Beer A'dam.

Identificatie
Titel
Vier jongens op een brug in Marken
Objectnummer
027962
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-118871
Over
Onderwerpen
 • groepsportret
  Een groepsportret is in de beeldende kunst een portret van meerdere personen. (Wikipedia)
 • klederdracht
Werk
Breedte
14.0 cm
Hoogte
19.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.
 • karton
  Type dun, stijf bordpapier, gemaakt van chemische pulp of lompen van goede kwaliteit. Gewoonlijk gebruikt voor kaarten, borden, afdrukmateriaal en dozen van hoge kwaliteit. Gebruik voor goedkoop bruin golfkarton waarnaar soms wordt verwezen als 'karton' de term 'golfkarton'. ()
 • melinex
Aankoop & Licentie
Verworven
onbekend 23 maart 2021
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Marken
 • onbekend

Trefwoorden