Datering

Pendant schilderijen Landschap jaren'20

Pendant schilderijen Landschap jaren'20 met originele vergulde lijst. Landschapje met boerderij, sloot en in de verte ene kerktoren.

Schilderij van 2 pendanten, genummerd -01 en -02, van een landschap van een boerderij aan een rivier met in de verte een kerktoren. Het schilderij zit in een orignele vergulde goudkleurige lijst.

Identificatie
Titel
Pendant schilderijen Landschap jaren'20
Objectnummer
R013605-01
Objectcategorie
Schilderkunst
Werk
Breedte
72.0 cm
Hoogte
42.0 cm
Diepte
4.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • hout
    Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
  • verf
    Iedere dispersie van een pigment in een oplosmiddel van water, olie of een andere organische stof. (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 20 september 2019
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Hansweert
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen