Datering
Vervaardiger Johan Hendrik van Mastenbroek

Schetsboek J.H. van Mastenbroek - Zuiderzeewerken

Schetsboek J.H. van Mastenbroek - Zuiderzeewerken/Afsluitdijk. Met studie van ondermeer Polderjongens, maken van Zinkstukken en bijzondere serie van 3 bladen over de voltooing, sluiting van de Zuiderzee met het storten van de laatste grijper vol keileem en met aan weerszijde de Nederlandse vlag en vlag van de M.U.Z.

Landscape schetsboek van karton en papier met tekeningen in potlood in zwartwit en enkele met kleur door Johan Hendrik van Mastenbroek uit circa 1930-1932.

Identificatie
Titel
Schetsboek J.H. van Mastenbroek - Zuiderzeewerken
Objectnummer
027527
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • boek
  Verzamelingen van houten of ivoren tabletten, of vellen papier, perkament of soortgelijk materiaal, die blanco, beschreven of bedrukt zijn, en die aan elkaar zijn geregen of gebonden. Gewoonlijk vele gevouwen en gebonden bladen met ononderbroken drukwerk of tekst; wanneer het gedrukt materiaal betreft gaat het vooral om een gebonden band of een band van redelijke formaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-116418
Over
Trefwoorden
 • Zuiderzeewerken
Werk
Breedte
33.5 cm
Hoogte
21.0 cm
Diepte
2.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Johan Hendrik van Mastenbroek (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • karton
  Type dun, stijf bordpapier, gemaakt van chemische pulp of lompen van goede kwaliteit. Gewoonlijk gebruikt voor kaarten, borden, afdrukmateriaal en dozen van hoge kwaliteit. Gebruik voor goedkoop bruin golfkarton waarnaar soms wordt verwezen als 'karton' de term 'golfkarton'. ()
 • grafiet
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 4 maart 2019
Copyright
Alle rechten voorbehouden
Locaties
 • Afsluitdijk
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen
schilder, etser, tekenaar, aquarellist

Johan Hendrik van Mastenbroek

Rotterdam, 4 december 1875 – 16 november 1945
Lees meer
RKD

Trefwoorden