Datering

Publicatie op het vissen in de rivieren, meeren en binnenwateren. Gearresteerd by de provisioneele representanten van het volk van Holland, den 18 Augustus 1795.

Pamflet. Uitgevaardigd op 18 augustus 1795, 'onder het klein Zegel van den Lande'.

Uitgebreide beschrijving

Pamflet. Uitgevaardigd op 18 augustus 1795, 'onder het klein Zegel van den Lande'. Bestaande uit een drie maal gevouwen vel, aan twee zijden bedrukt, met de paginanummers 3 tot en met 16. Op de titelpagina een voorstelling van de Hollandse tuin: een leeuw met de vrijheidshoed in een omheinde tuin; in ovaalvorm. In totaal zijn 21 artikelen uitgevaardigd met betrekking tot het vissen in binnenwateren.; Imp.: m.o. op titelpagina: In den HAAG, Ter 's Lands Drukkery van Holland. 1795..

Identificatie
Titel
Publicatie op het vissen in de rivieren, meeren en binnenwateren. Gearresteerd by de provisioneele representanten van het volk van Holland, den 18 Augustus 1795.
Objectnummer
009243
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • pamflet
  Wordt gebruikt voor volledige, niet-periodieke gedrukte geschriften met meestal minder dan 80 pagina's en vaak met een papieren kaft. Soms zijn het korte verhandelingen over actuele thema's of onderwerpen. Voor kleinere gedrukte geschriften bestaand uit één gevouwen en niet ingenaaide of gebonden blad wordt 'vouwbladen' gebruikt. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-11520
Over
Trefwoorden
 • visserij
  Het beroepsmatig of als ontspanning vangen van vis. (AAT)
Werk
Breedte
14.1 cm
Hoogte
22.6 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 25 maart 1974
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch , d/Arch , d/Arch

Trefwoorden