Datering
Maker

Goudsteen suikerpot met deksel

Goudsteen suikerpot met deksel - Pronk en serviesgoed familie Boes Marken De suikerpot zelf is bovenop de middenrand voorzien van een beschildering met witte bloemen, rode en blauwe bessen en groene ranken. Aan en op de bovenrand van de suikerpot en aan de rand van de deksel zijn kleine beschadigingen - chips eraf. In menig pronkkastje en op de linnenkast stond goudsteen- en zilversteenaardewerk te glimmen. Het glom net zo mooi als echt goud of zilver. Volgens overlevering namen de vissers dit aardewerk mee van hun reizen naar Engeland.

Suikerpot van goudsteen aardewerk met twee oren en een losse deksel. De pot is langs de bovenrand gedecoreerd met een groene bladrank met witte bloemen en rode en blauwe bessen. De deksel heeft een smal knopje en er zijn nog vier bladrankjes op te zien. De deksel is genummerd -01.

Identificatie
Titel
Goudsteen suikerpot met deksel
Objectnummer
027288
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • suikerpot
    Potten met deksels voor het bewaren en serveren van suiker; worden vaak gemaakt als set met één of twee theebusjes. Soms bevatten ze een suikerschep voor het opdienen. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-114544
Werk
Breedte
15.5 cm
Hoogte
11.5 cm
Diepte
12.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • keramisch product
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 12 juni 2018
Licentie
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • Marken
  • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden