Datering
Vervaardiger

Goudsteen kom of kastkom

Goudsteen kom of kastkom - Pronk en serviesgoed familie Boes Marken. Aan de buitenzijde is een fletsgele band geschilderd die bij deze kom gedecoreerd is met roze bloemen. Aan de onderrand van deze gele band bevindt zich een parelrand. In menig pronkkastje en op de linnenkast stond goudsteen- en zilversteenaardewerk te glimmen. Het glom net zo mooi als echt goud of zilver. Volgens overlevering namen de vissers dit aardewerk mee van hun reizen naar Engeland.

Kom of kastkom van goudsteen aardewerk met een brede gele rand waarop in relief en kleur twee bloemmotieven en twee losse bloemen te zien zijn. Onder de rand loopt een parelrandje. Aan de bovenrand van de kastkom is een kleine beschadiging - chip eraf.

Identificatie
Titel
Goudsteen kom of kastkom
Objectnummer
027285
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • kom
    Een kom is stuk keuken- en tafelservies waar uiteenlopende dingen in worden opgediend of uit gegeten, zoals soep, muesli, pap, salade of rijst. Er zijn veel verschillende soorten en maten kommen, maar ze hebben altijd een opstaande rand, verder dan een soepbord, zodat ze geschikt zijn om vloeistoffen in te doen. Meestal zijn kommen van aardewerk, glas, porselein of plastic gemaakt.(Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-114540
Werk
Hoogte
9.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • keramisch product
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 12 juni 2018
Copyright
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden