Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Gevel met De Gooysche Boer

Het hoekpand (voor 1756), dat als café "Ome Ko" bekend staat, is erkend als rijksmonument. Het heeft een grote gepolygromeerde gevelsteen "De Gooysche Boer", voorstellend een staande boer in 18e eeuwse kleding, de ene hand rustend op tabaksrol en in de andere (mogelijk enkele tabaks) planten. Herengracht 71 (toen 84).

Identificatie
Titel
Gevel met De Gooysche Boer
Objectnummer
F073414
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-113695
Over
Onderwerpen
  • Gevelsteen
    Gevelstenen zijn stenen platen of blokken die in de gevel zijn aangebracht. In bijzondere gevallen is een gevelsteen als sluitsteen toegepast of in een deel van een gevelversiering opgenomen, bijvoorbeeld in de vorm van een cartouche. In de middeleeuwen was de gevelsteen meestal in het boogveld boven de ingang geplaatst. Vanaf de 16de eeuw komen gevelstenen in het fries boven de pui of in de geveltop voor.
  • Gevelbeeld
    Algemene benaming voor beeldhouwwerk aangebracht op de gevel(s) of opstand(en) van een gebouw. (AAT)
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Muiden
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden