Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Naast de waag van Monnickendam

Stenen afdak op pilaren, naast het waaggebouw. Haven op de achtergrond.

Identificatie
Titel
Naast de waag van Monnickendam
Objectnummer
F073362
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-113561
Over
Onderwerpen
  • Bouwfragment
    Onderdeel van niet te grote omvang van een gebouw dat bij sloop of anderszins vrij is gekomen. Het wordt van waarde geacht voor de bestudering uit architectonisch, bouwhistorisch of ander oogpunt en wordt meestal in een verzameling bewaard. (Haslinghuis)
  • Waaggebouw
    Waaggebouwen zijn hallen waarin evenaars of balansen staan opgesteld voor het door de overheid afwegen van handelswaren, ook van wagenvrachten en vee. Daarom zijn waaggebouwen vaak vrijstaand, aan drie of vier zijden voorzien van ruime ingangen en van een of meer luifels. Gewoonlijk bevonden zich boven de weeghallen verdiepingen voor bestuursruimten en gelagzalen. Waaggebouwen kunnen ook onderdeel uitmaken van een complex zoals een stadhuis.
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Monnickendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden