Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Oosterhaven, Medemblik

Gezicht over de Oosterhaven. Links een IJsselmeerkotter en een sloep. Rechts een roeiboot, gebruikt door een fuikvisser, [op de voorgrond een niet thuis te brengen vaartuig]. Voor de huizen aan de overkant ligt een schouw.

Identificatie
Titel
Oosterhaven, Medemblik
Objectnummer
F073294
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-113404
Over
Onderwerpen
  • Kotter (zeilvaartuig)
    Relatief kleine zeilschepen met een dek, lijkend op een sloep, met één mast en een boegspriet waarop, meestal twee, grootzeilen staan, maar waarvan de mast verder naar achteren staat. (AAT)Schip met één mast en achter de mast een zeil met rechte gaffel en giek en voor de mast een stagfok en kluivers.
  • Sloep
    Te gebruiken voor zeilschepen met gaffeltuig, met één mast en één of twee grootzeilen. (AAT)Een sloep is in bepaalde gevallen een klein scheepstype dat op het dek van een groter schip werd meegevoerd. Daarnaast is ze, zie onder bij vissloep, echter ook vele jaren als onafhankelijk zeevaartuig in gebruik geweest. (Wikipedia)A decked sailing vessel, having fore-and-aft sails (including a single headsail and often a gaff main) on a single mast. Several variants have been recognised within this generalised type of vessel, which was used for a variety of purposes.
  • Roeiboot
    Kleine boot voor het vervoer van personen, waarmee werd geroeid; in deze studie worden de kleine vaartuigen in Friesland er ook bijgerekend ook al werden die gezeild; het betreft hier een indeling op functie, namelijk het vervoer van enkele personen.
  • Havengezicht
    Voorstellingen met havens aan zee of in een rivier als hoofdonderwerp. (MARDOC)
  • Schouw (vaartuig)
    Te gebruiken voor diverse soorten platbodems met een vierkante romp, vaak met schuin aflopende uiteinden, met of zonder aandrijving. (AAT-Ned)Naam van scheepstype; van boven gezien rechthoekig plat vaarruig met voor en achter een heve.
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Medemblik
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden