Datering
Vervaardiger Maaretje Pieters Zeeman

Kindertekeningen en handschriften, Marken

Uit mapje, een van de twintig kindertekeningen en handschriften enz. Begrafenisaankondiging in geruit kader. Tekst: In t Jaar 1798 Den 29 / April is Geboren Cornelis / Pietersz Zeeman En 1813 / Gestorven Op Zaterdag / Den 9 Ochtober En / begraven Op Woensdag / Den 13 Van Wijen Maant / ziek Geweest drie dagen / Door mijn Gesch(r)even MaaretJe / pieters Zeeman.

Identificatie
Titel
Kindertekeningen en handschriften, Marken
Objectnummer
B000928/h
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • manuscript
  1. Met de hand geschreven boekwerk zoals deze werden vervaardigd tot aan de boekdrukkunst halverwege de vijftiende eeuw. Ook na de uitvinding van de boekdrukkunst werden nog boeken met de hand geschreven. 2. Met de hand ingeschreven schriften of zelf vervaardigde boekwerken. Voor met de hand ingeschreven voorgedrukte boekwerken waaringegevens worden aangetekend, zie register. Als NT onder ’boek’ staan de werken die als handschrift en/of gedrukt werk kunnen worden aangetroffen in kerken en kloosters. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-11338
Over
Trefwoorden
 • brief
  Algemene benaming voor een verzameling vellen perkament, vellen papier of soortgelijk materiaal, die blanco, beschreven of bedrukt zijn en die aan elkaar zijn geregen of gebonden tot het boeklichaam dat al dan niet is gebonden in een boekband.
Werk
Breedte
8.8 cm
Hoogte
7.8 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Maaretje Pieters Zeeman (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 15 oktober 1953
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden