Datering
Vervaardiger onbekend

Vrouw in Marker klederdracht. / Marker "Bruiloft" Koninginnedag 1985.

Marker 'bauw' of fraai stukje stof dat ter versiering op de borst gedragen wordt boven een kleurrijke 'rijglijf', een soort korset dat rijkelijks is versierd met borduurwerk. Ook deel van de traditionele Marken klederdracht zijn de twee geknoopte akertjes.

Identificatie
Titel
Vrouw in Marker klederdracht. / Marker "Bruiloft" Koninginnedag 1985.
Objectnummer
F073084
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet.(Wikipedia)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-112961
Over
Trefwoorden
 • koninginnedag
  Feestdag van de koningin.
 • bruiloft
 • klederdracht
 • borduurwerk
  Geborduurde versiering. (ABR)Verwijst naar werken die zich kenmerken door een patroon of ontwerp dat is uitgevoerd in met draad of fijn metaaldraad gemaakte steken. De patronen worden gewoonlijk uitgevoerd op stof, maar ook leer, papier of andere media kunnen worden gebruikt; de werken kunnen bedoeld zijn om ingelijst te worden of om kleding, bedtextiel, meubelbekleding, kussens, altaarkleden, ceremoniële voorhangen of andere zaken te versieren. (AAT-Ned)
 • sieraad
  Objecten oorspronkelijk gemaakt op het menselijk lichaam te worden gedragen als ornament met als doel het lichaam te verfraaien.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden