Datering
Maker Thedo Fruithof

Slikslee bij de dijk; Koehool

Een slikslee is een voertuig dat onder andere werd gebruikt door vissers die zich voor het plaatsen en lichten van fuiken wilden verplaatsen over het drooggevallen wad.

Identificatie
Titel
Slikslee bij de dijk; Koehool
Objectnummer
F072679
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)
Over
Onderwerpen
 • dijk
  Opgeworpen wallichaam, dat het land tegen het buitenwater (zee of rivier) moet beschermen of dat een droge passage door nat gebied mogelijk moet maken. (Thesaurus landschap)
 • slee
  Het rollend balkgebint in een houtzaagmolen waarop de boomstam door de zaagraam geleid wordt. Bestaande uit: twee langsliggers met daaronder een tandheugel, voor- en achterhoofd, polbalk met daarin bevestigd de polstukken.
Vervaardiging
Maker
 1. Thedo Fruithof (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Koehool
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden