Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Het Proveniershuis te Kampen

Een oude man zit op het stoepbankje voor zijn huis.

Identificatie
Titel
Het Proveniershuis te Kampen
Objectnummer
F072625
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-112090
Over
Onderwerpen
  • Verzorgingsgebouw
    Gezondheidsinstellingen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van en revalidatie na ziekten en verwondingen die gedurende langere tijd zorg behoeven. (AAT)Health facilities specializing in the treatment of and rehabilitation from illnesses and injuries that require prolonged care over an extended period of time. (AAT)
  • Bank (meubilair)
    Langwerpig vlak waarop meerdere personen naast elkaar kunnen zitten, doorgaans voorzien van een leuning of muurvlak aan de achterzijde, van steen of hout. In kerken kwamen houten banken en stoelen pas eind XVI in zwang toen de preek een belangrijk deel van de dienst werd. In de M.e. vond men stenen zitbanken vooral in kerkportalen, kloostergangen, vorstelijke en publieke zalen, ter weerszijden van de stookplaatsen, in vensternissen ( (zie) vensterbank). In een park of tuin spreekt men van een tuinbank, gemaakt van steen, hout of ijzer. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Kampen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden