Datering
Maker onbekend

Hindelooper Borduurwerk

Identificatie
Titel
Hindelooper Borduurwerk
Objectnummer
F072303
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
 • museum
  Musea zijn gebouwen voor het bewaren, onderzoeken en exposeren van (cultuur-) historische, artistieke, natuurwetenschappelijke en technische voorwerpen. De eerste Nederlandse musea waren bescheiden maar doordachte gebouwen. Doordacht vanwege de optimale belichting van de kunstwerken. In de negentiende eeuw gebeurde dit alleen door middel van daglicht (ofwel van boven, ofwel van opzij). Er was vaak sprake van een logische opeenvolging van ruimten rondom twee binnenplaatsen. Dit maakte een systematische (chronologische of thematische) presentatie van de collectie mogelijk. Tegenwoordig is er een minder vaste indeling voor dit type gebouw en heeft het een brede culturele functie. Naast ruimtes voor tentoonstellingen, zijn er bijvoorbeeld ruimtes voor lezingen en films. Nevenruimten bestaan uit garderobes, cafés, restaurants en winkels en bij grote musea vaak ook bibliotheken. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed/Bosma)
 • borduurwerk
  Geborduurde versiering. (ABR)Verwijst naar werken die zich kenmerken door een patroon of ontwerp dat is uitgevoerd in met draad of fijn metaaldraad gemaakte steken. De patronen worden gewoonlijk uitgevoerd op stof, maar ook leer, papier of andere media kunnen worden gebruikt; de werken kunnen bedoeld zijn om ingelijst te worden of om kleding, bedtextiel, meubelbekleding, kussens, altaarkleden, ceremoniële voorhangen of andere zaken te versieren. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Hindeloopen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden