Datering
Maker onbekend

Spanen doos, beschilderd

Spanen doos, of "Huidje doos", Hindelooper beschilderd. Hierin werden de voorvlechters geborgen.

Identificatie
Titel
Spanen doos, beschilderd
Objectnummer
F072307
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet.(Wikipedia)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-111452
Over
Onderwerpen
 • spanen doos
  Spanendozen zijn gemaakt van zeer grote houtsplinters, ook wel spaanders genoemd. Kleine kledingstukken werden in Marken veelal bewaard in (spanen)dozen, tonnetjes en kisten. De dozen werden gestapeld. Tussen de dozen lagen geborduurde kleedjes ter bescherming van de decoratie op de deksels. De spanendozen komen uit Duitsland, uit het Zwarte Woud. De oudste zijn versierd met kleine motiefjes.
 • schildering
  Beeldend werk waarin de voorstelling hoofdzakelijk is gevormd door aangebracht pigment, in de vorm van kleurmassa’s, op een over het algemeen twee-dimensionaal vlak. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • sierkunst
  Kunst die tot doel heeft aan (gebruiks)voorwerpen een sierlijke vorm te geven; versierde voorwerpen, ornamenten e.d.
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Hindeloopen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden