Datering
Vervaardiger Siebe Jan Bouma

Stenen leeuw bij Grote Sluis te Harlingen

Schildhoudende stenen leeuw op voetstuk met gemeentewapen Harlingen. De vier leeuwen stonden oorspronkelijk op de 'Groote Pijp', aan iedere zijde twee stuks, en zijn bij de sloop van deze stenen pijp en de aanleg van de grote Sluis op consoles gezet bij deze sluis. Hiertussen enkele stoeppalen. Op de achtergrond de Grote Sluis en de oostkant van Noordijs. Net achter de leeuw een sluislier.

Identificatie
Titel
Stenen leeuw bij Grote Sluis te Harlingen
Objectnummer
F072201
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet.(Wikipedia)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-111259
Over
Trefwoorden
 • beeldhouwkunst
  De kunst van het beeldhouwen, met name in steen.
 • gemeentewapen
  Een stadswapen is een wapen dat geen officiële status (meer) heeft, maar wel door dorpsraden, stadsdeelraden en dergelijke en, na toestemming van de gemeente waaronder de betreffende plaats valt, door bijvoorbeeld plaatselijke verenigingen gebruikt mag worden. (Wikipedia)
 • sluis
  Een sluis is een inrichting waardoor twee wateren ter weerszijden daarvan met elkaar in verbinding kunnen worden gebracht of juist van elkaar kunnen worden gescheiden. (Thesaurus landschap)
 • lier (hijswerktuig)
  Vaste hijsmachines met een draaibare trommel waar kabels, touwen of kettingen omheen zijn gewikkeld. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Siebe Jan Bouma
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Harlingen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
architect, ontwerper, tekenaar, aquarellist

Siebe Jan Bouma

Groningen (stad), 23 maart 1899 – Den Haag, 10 december 1959
Lees meer
RKD

Trefwoorden