Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Stenen leeuw bij Grote Sluis te Harlingen

Schildhoudende stenen leeuw op voetstuk met gemeentewapen Harlingen. De vier leeuwen stonden oorspronkelijk op de "Groote Pijp", aan iedere zijde twee stuks, en zijn bij de sloop van deze stenen pijp en de aanleg van de grote Sluis op consoles gezet bij deze sluis. Hier één van opzij gezien. Achter de leeuw enkele gevels aan de Noorderhaven.

Identificatie
Titel
Stenen leeuw bij Grote Sluis te Harlingen
Objectnummer
F072196
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-111256
Over
Onderwerpen
  • Beeldhouwkunst
    De kunst van het beeldhouwen, met name in steen.
  • Gemeentewapen
    Een stadswapen is een wapen dat geen officiële status (meer) heeft, maar wel door dorpsraden, stadsdeelraden en dergelijke en, na toestemming van de gemeente waaronder de betreffende plaats valt, door bijvoorbeeld plaatselijke verenigingen gebruikt mag worden. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Harlingen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden