Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Gevelwand Herenwaltje met hoekpand Scheerstraat te Harlingen

Straatwand met op voorgrond groot hoekpand met aan beide gevels een pothuis. Op de daken schoorstenen met diverse houten kappen.

Identificatie
Titel
Gevelwand Herenwaltje met hoekpand Scheerstraat te Harlingen
Objectnummer
F072188
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-111242
Over
Onderwerpen
  • Woonhuis
    Woonhuizen zijn huizen waarin gewoond wordt.
  • Schoorsteen
    Schoorstenen zijn gemetselde rookkanalen boven aangelegde stookplaatsen, dienende om voor de verbranding nodige luchttrek te krijgen en tot doorlating en uitleiding van de rook. De rookkanalen zitten doorgaans een deel binnen onder het dak en een deel buiten het dak. Bij stookplaatsen behoren rookvangers om de rook en verbandingsgassen via de rookkanalen af te voeren. De oorsprong van het woord staat niet vast, doch de meeste waarschijnlijkheid heeft de afleiding van schoren, “schragen, stutten, steunen”. (Haslinghuis)
  • Stads- en dorpsgezicht
    In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Harlingen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden