Datering
Vervaardiger Egbert van den Hoof

Wapenen van de Heer Hooft-Officier, de Achtbare Heeren Burgermeesteren, De Heeren Schepenen, Raden, Pensionaris en Secretarisen des Stadts Enchuysen, 1665.

Samensatelling van 31 familiewapens

Uitgebreide beschrijving

Samensatelling van 31 familiewapens in rechthoekige vlakken; de bovenste en onderste rij bevatten vijf wapens, de tussenliggende 3 rijen elk acht. De titel in een banderol, links en rechts door twee engeltjes opgehouden en aangevuld met nog twee engeltjes. Links onder in de hoek een cartouche met het wapen van Enkhuizen en een stadsgezicht; rechts onder wapen en cartouche uit kwabornament waarin de opdracht.; Imp.: r.o.: E. van den Hoo[...] 1665. Randen afgesneden; twee hoeken ontbreken.

Identificatie
Titel
Wapenen van de Heer Hooft-Officier, de Achtbare Heeren Burgermeesteren, De Heeren Schepenen, Raden, Pensionaris en Secretarisen des Stadts Enchuysen, 1665.
Objectnummer
013106
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • gravure
  Afdruk (diepdruk) van een metalen plaat waarin met een burijn een voorstelling is gestoken. Onder druk verschijnt de ingepoetste inkt in de verdiepte lijnen als een voorstelling op het papier. Een gravure kan zijn ingekleurd nadat deze is gedrukt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-11098
Over
Trefwoorden
 • heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • gemeentewapen
  Een stadswapen is een wapen dat geen officiële status (meer) heeft, maar wel door dorpsraden, stadsdeelraden en dergelijke en, na toestemming van de gemeente waaronder de betreffende plaats valt, door bijvoorbeeld plaatselijke verenigingen gebruikt mag worden. (Wikipedia)
Werk
Breedte
43.0 cm
Hoogte
39.9 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Egbert van den Hoof (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Techniek
 • kopergravure (prent)
  Gravures waarbij de afbeelding is gesneden in een koperen plaat. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden