Datering
Maker onbekend

Wieringer begrafenis in de vorige eeuw

Rij vrouwen in een gereconstrueerde Wieringer begrafenisstoet zoals deze omstreeks 1850 plaatsvond. De vrouwen dragen een huik: een zwarte mantel tot over het hoofd.

Identificatie
Titel
Wieringer begrafenis in de vorige eeuw
Objectnummer
F070972
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-108386
Over
Onderwerpen
  • Begrafenis
    Begrafenishandelingen, gewoonlijk maar niet noodzakelijkerwijs met een ceremonieel karakter, de plaatsing ervan in het graf, al dan niet vergezeld van allerlei bijbehorende rituele handelingen. (AAT)
  • Huik (kleding)
    Een huik is een hoes van geteerd of geolied zeildoek, om voorwerpen (als zeilen van schepen) tegen vocht en vuil te beschermen of als dekkleed voor een opgedoekt zeil.
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Wieringen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden