Datering
Maker onbekend

Mannen in postkantoor

Enkele mannen werkzaam in een kantoor, mogelijk postkantoor. Linker man bedient een telefooncentrale en rechterman zit aan bureau te werken onder een olielamp.

Identificatie
Titel
Mannen in postkantoor
Objectnummer
F070809
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-107912
Over
Onderwerpen
  • Postkantoor
    Postkantoren zijn gebouwen waar het postbedrijf gevestigd is. Men kan hier terecht voor alles wat met het verzenden van post te maken heeft en in het verleden ook voor bankzaken van de Postbank.
  • Interieur
    Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Schokland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden