Datering
Vervaardiger Kornelis Jansz. Klok

Kindertekeningen en handschriften, Marken

Uit mapje, een van de twintig kindertekeningen en handschriften enz. - Gedichtje van vier regels. Tekst: Helen [sic= heden] leven morgen dood, / Hier om te peijnsen is wijsheijt Groot. / Tegen de dood is geenen schilt, / Een ijegelijk leeven soo hij sterven wilt. / Kornelis Jansz klok Anno 1769.

Identificatie
Titel
Kindertekeningen en handschriften, Marken
Objectnummer
B000928/j
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
  • manuscript
    1. Met de hand geschreven boekwerk zoals deze werden vervaardigd tot aan de boekdrukkunst halverwege de vijftiende eeuw. Ook na de uitvinding van de boekdrukkunst werden nog boeken met de hand geschreven. 2. Met de hand ingeschreven schriften of zelf vervaardigde boekwerken. Voor met de hand ingeschreven voorgedrukte boekwerken waaringegevens worden aangetekend, zie register. Als NT onder ’boek’ staan de werken die als handschrift en/of gedrukt werk kunnen worden aangetroffen in kerken en kloosters. (Religieus Erfgoedthesaurus)
  • tekening
    Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-10677
Werk
Breedte
11.0 cm
Hoogte
4.9 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. Kornelis Jansz. Klok (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • papier
    Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 15 oktober 1953
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden