Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Stadhuis van Sloten

Stadswapen van Sloten boven de hoofdingang. Met lantaarn.

Identificatie
Titel
Stadhuis van Sloten
Objectnummer
F070050
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-105771
Over
Onderwerpen
  • Gemeentewapen
    Een stadswapen is een wapen dat geen officiële status (meer) heeft, maar wel door dorpsraden, stadsdeelraden en dergelijke en, na toestemming van de gemeente waaronder de betreffende plaats valt, door bijvoorbeeld plaatselijke verenigingen gebruikt mag worden. (Wikipedia)
  • Gevelversiering
    In de 19e eeuw werden dak- en gevelversieringen algemeen toegepast ter verfraaiing van woningen en gebouwen. Ook wilde men op symbolische wijze de financiële welstand van de bewoner of eigenaar benadrukken. Fraaie kunstwerkjes hiervan vindt u nu nog op gevels en daken van historische panden in diverse steden en dorpen. (bron:Men's Tradition)
  • Lantaarn
    Kastje met glazen wanden, waarvan er een als deurtje fungeert. Aan de binnenzijde bevindt zich een kaarsenhouder. Hangt aan de wand, waarbij de kaars vervangen kan zijn door een elektrisch lampje. Wordt ook aan een handvat gedragen. Diende als verlichting in de kerk en op het kerkhof. (Religieus Erfgoedthesaurus)Verlichtingselement met openingen die met glas zijn afgesloten. Veelal van metaal. Kan op straat geplaatst worden op een paal of met een metalen lantaarnarm aan een gebouw. (Haslinghuis)
  • Bovenlicht
    Hooggeplaatst venster, in het bijz. in de hoge of lichtbeuk van een basilicale kerk. 2. raam boven de voordeur van een huis, gewoonlijk (XVII-XVIII) versierd met snijwerk (medaillon, vaas, acanthus, monogram e.d.), in XIX ook met een gietijzeren levensboom. Z.Ned. ook impost. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Sloten (Friesland)
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden