Datering
Vervaardiger Cornelis Vreedenburgh

Binnenhaven te Hattem

Schets van de kade van de binnenhaven van Hattem met en schouw naast mogelijk een bolpraam.

Uitgebreide beschrijving

Schets van de kade van de binnenhaven van Hattem met huizen en bomen. Rechts op de voorgrond twee afgemeerde zeilschepen achter elkaar. Op het achterste schip zit een familie op het achterdek, van het voorste schip is slechts een gedeelte met woonopbouw te zien. Op de kade zijn twee vrouwen naast een grote onbespannen tweewielige wagen bezig iets op een lage (krui)wagen te zetten.; Opschriften/merken: l.o. in potlood: Hattem. Opschriften/merken versozijde: stempel in stempelinkt: Atelier C. Vreedenburgh.

Identificatie
Titel
Binnenhaven te Hattem
Objectnummer
004754
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-10349
Over
Trefwoorden
 • havengezicht
  Voorstellingen met havens aan zee of in een rivier als hoofdonderwerp. (MARDOC)
 • schouw (vaartuig)
  Te gebruiken voor diverse soorten platbodems met een vierkante romp, vaak met schuin aflopende uiteinden, met of zonder aandrijving. (AAT-Ned)Naam van scheepstype; van boven gezien rechthoekig plat vaarruig met voor en achter een heve.
Werk
Breedte
83.0 cm
Hoogte
58.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Cornelis Vreedenburgh (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • krijt (materiaal)
  Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat. (Conservation Dictionary)Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat, CaCO3.
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 31 mei 1954
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Hattem
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
aquarellist, etser, graficus, huisschilder

Cornelis Vreedenburgh

Woerden, 25 augustus 1880 – Laren (Noord-Holland), 27 juni 1946
Lees meer
RKD

Trefwoorden