Datering
Maker Willem Bastiaan Tholen

Rode daken te Vollenhove

Rode daken te Vollenhove

Gedetailleerde beschrijving

Een klein weggetje loop van links voor naar rechts achter. AAn het weggetje staan aan de linkerzijde bomen en struikgewas met daarachter twee huizen met rode daken. De kopgevel staaat aan het weggetje en is niet te zien. De gebouwen overlappen elkaar. Aan de voorste zit een kleine aanbouw met daarop een schoorsteen. Achter de beide gebouwen is een deel van een ander gebouw te zien, deze heeft geen rood dak en is frontaal afgebeeld. Rechts aan het weggetje staat een boom, hiernaast loopt een figuur. Het is niet goed te zien of de achter of de voorkant van de figuur is afgebeeld. De lucht is zachtblauw.; Het doek is met fijne toets geschilders en met een zacht glanzende laag gevernist.; Gemerkt: l.o. verf 'Tholen 19'; Versaozijde: Paneel l.b. rode stift 'R 83(?)' (niet helemaal leesbaar i.v.m. bevestiging in lijst), witte verf 'ZZM -1960-6743-', m.b. wit zegeltje met blauwe rand inkt '54', label blauwe rand zwarte inkt 'Roode dakken in Vollenhove', rb. inkt '2076', m. wit krijt 'VII', m.o. pen (?) LIJST: Pate, witte binnenlijst, 4 open verstekken. Titel staat op de achterkant geschreven, vermoedelijk door de vervaardiger.

Identificatie
Titel
Rode daken te Vollenhove
Objectnummer
006743
Objectcategorie
Schilderkunst
Objecttype
  • schilderij
    Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-10261
Over
Onderwerpen
  • Stads- en dorpsgezicht
    In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
Werk
Breedte
60.5 cm
Hoogte
32.0 cm
Lengte
46.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Willem Bastiaan Tholen (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • olieverf
    Een verfstof waarin drogende olie als drager voor het pigment fungeert. (AAT-Ned)
  • doek (materiaal)
    Doek is een geweven textielen stof. (Wikipedia)
Techniek
  • Geschilderd
    Schilderen: oppervlakkige behandeling, bestaande uit het aanbrengen van één of meer verflagen.
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 1 juli 1960
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Vollenhove
  • Den Haag
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

, –

Trefwoorden