Datering
Vervaardiger Cornelis de Jong

Smederij van Leendert Nieman.

Smederij van scheepssmid Leendert Nieman. Interieur

Identificatie
Titel
Smederij van Leendert Nieman.
Objectnummer
F067186
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-101713
Over
Trefwoorden
 • smederij
 • werkbank
  Werkbanken zijn stevige houten werkbladen, geplaatst op een onderbouw, waaraan staande kan worden gewerkt. De hoogte ligt rond de 80 à 90 cm. Onder de bladen is ruimte voor opslag of het plaatsen van laden. Vaak worden werkbanden uit praktische overwegingen tegen wanden geplaatst, maak kunnen ook vrij in de ruimte worden geplaatst.
 • interieur
  Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Cornelis de Jong (fotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
schilder

Cornelis de Jongh

,
Lees meer
RKD

Trefwoorden