Datering
Vervaardiger Cornelis de Jong

Smederij van Leendert Nieman.

Smederij van scheepssmid Leendert Nieman. Interieur

Identificatie
Titel
Smederij van Leendert Nieman.
Objectnummer
F067181
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-101708
Over
Trefwoorden
 • smederij
 • aambeeld (gereedschap)
  Aambeelden zijn zwaar uitgevoerde metalen (gietstaal, staal) blokken op een voetstuk. Hierop slaat een smid stukken smeedijzer of andere metalen in de gewenste vorm. Een aambeeld hoort tot het basisgereedschap van de smid.
 • gereedschap
  De hiërarchie Gereedschap en Uitrusting bevat descriptoren voor uitrusting die wordt gebruikt bij de verwerking van materialen en de vervaardiging van objecten, naast descriptoren die worden geassocieerd met activiteiten en disciplines in de bouw, de ontwerpbranche, de kunst en kunstnijverheid, en andere aspecten van de materiële cultuur. Niet opgenomen zijn artefacten zoals meetinstrumenten en wapens, die wel als uitrusting worden beschouwd maar binnen het kader vallen van andere hiërarchieën in de sectie Interieurinrichting en Uitrusting van het facet Objecten. Relatie met andere hiërarchieën: descriptoren voor apparaten die worden gebruikt voor meting op basis van standaardeenheden of vaste hoeveelheden (bijvoorbeeld 'kalibers') verschijnen in de hiërarchie Meetinstrumenten. Descriptoren voor objecten die nodig zijn voor het verankeren of verbinden van materialen, objecten of componenten (bijvoorbeeld 'spijkers', 'gespen') zijn ingedeeld bij 'bevestigingsmiddelen' in de hiërarchie Componenten. Samenstellende delen van uitrusting (bijvoorbeeld 'handvatten') zijn eveneens opgenomen in de hiërarchie Componenten. W-systemen maken deel uit van de hiërarchie Objectgroepen en systemen, en de descriptoren voor W-uitrusting (bijvoorbeeld 'airconditioningsapparaten') treft u hier aan. (AAT)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Cornelis de Jong (fotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
schilder

Cornelis de Jongh

,
Lees meer
RKD

Trefwoorden