Datering
Maker Kranen/Gille

Zuiderzeelamp

Zuiderzeelamp, de lamp bestaat uit een keramische sokkel, vervaardigt door Cor Unum, met daarop een omgekeerde weck-pot. bestaande uit 2 onderdelen genummerd 01 en 02.

Identificatie
Titel
Zuiderzeelamp
Objectnummer
025806
Objectcategorie
Installaties en performances
Objecttype
 • lamp
  Verlichtingsmiddelen met een houder voor de brandstof voor de verlichting, meestal vet of olie. De benaming wordt ook gebruikt voor lampen die met een aparte energiebron zijn verbonden, zoals gas of elektriciteit. (AAT-Ned)
 • kunstvoorwerp
  Een kunstvoorwerp of kunstwerk is een object, of een concept, of een constellatie, dat kan worden gekenmerkt als kunst.Te gebruiken voor werken van de schone of decoratieve kunsten wanneer hun kwaliteit van afzonderlijk en coherent individueel object wordt benadrukt, bijvoorbeeld met betrekking tot conservering of inventarisatie. Gebruik de term 'kunstwerken' wanneer de esthetische aard van het werk wordt benadrukt. Gebruik 'kunst' met betrekking tot de studie of beoefening van de schone kunsten of de schone en decoratieve kunsten samen. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-101457
Over
Onderwerpen
 • reflectiecollectie
Werk
Hoogte
34.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Kranen/Gille (ontwerper)
 2. Jos Kranen (ontwerper)
 3. Johannes Gille (ontwerper)
Datering
Materiaal
 • keramisch product
 • glas (materiaal)
  Glas is de verzamelnaam voor hard, doorzichtig, niet kristallijn materiaal, bereid uit gesmolten zand, kalk en soda (natriumcarbonaat) of potas (kaliumcarbonaat). Met 'niet kristallijn' wordt bedoeld dat glas een gestolde vloeistof is.
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 15 oktober 2015
Licentie
BY-SA
Locaties
 • 's-Hertogenbosch
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen