Datering
Vervaardiger Jan Wendel Gerstenhauer Zimmerman

Bruiloft in West-Friesland

Bruiloftspartij waarbij het bruidspaar verwelkomt dan wel uitgezwaaid wordt door een groot gezelschap van gasten. Het tafereel zien we voor een huis waarbij boven de deur een versiering is aangebracht die bestaat uit groen en bloemen. Bruid en bruidegom hebben een corsage van bloemen opgespeld. In het gezelschap zijn twee jonge meisjes, gekleed in de Westfriese dracht, die een mandje met bloempjes bij zich hebben en deze bloemetjes rondstrooien. In het gezelschap zijn verder een jongen met een viool en een jongen met een omroepersbel weergegeven. Alle gasten zijn ook gekleed in Westfriese dracht.

Uitgebreide beschrijving

Bruiloftspartij waarbij het bruidspaar verwelkomt dan wel uitgezwaaid wordt door een groot gezelschap van gasten. Het tafereel heeft buiten plaats, voor een huis waarbij boven de deur een versiering is aangebracht die bestaat uit groen en bloemen. Bruid en bruidegom hebben een corsage van bloemen opgespeld. In het gezelschap zijn twee jonge meisjes, ook gekleed in de Westfriese dracht, die een mandje met bloempjes bij zich hebben en deze bloemetjes rondstrooien. In het gezelschap zijn verder een jongen met een viool en een jongen met een omroepersbel weergegeven. Links op de voorgrond staat tegen een muur met een poortje een grote boom. Gemerkt: r.o. in ?: 'JWGZ '55'. Versozijde: Lijst r.b. 'ZZ', paneel l.b. blauw etiket. LIJST: Orgineel.

Identificatie
Titel
Bruiloft in West-Friesland
Objectnummer
B001396
Objectcategorie
Schilderkunst
Objecttype
 • schilderij
  Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-10106
Over
Trefwoorden
 • klederdracht
 • bruiloft
Werk
Breedte
61.5 cm
Hoogte
43.5 cm
Diepte
8.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jan Wendel Gerstenhauer Zimmerman (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • olieverf
  Een verfstof waarin drogende olie als drager voor het pigment fungeert. (AAT-Ned)
Techniek
 • geschilderd
  Schilderen: oppervlakkige behandeling, bestaande uit het aanbrengen van één of meer verflagen.
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 15 juni 1994
Copyright
BY-SA
Locaties
 • West-Friesland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae , Wim Zandbergen
schilder, tekenaar, lithograaf, kopiist, fotograaf

Jan Wendel Gerstenhauer Zimmerman

Monnickendam (Waterland), 31 januari 1816 – Rotterdam, 24 september 1887
Lees meer
RKD

Trefwoorden