Datering
Maker onbekend

Houten pop met scharnierende ledematen, gekleed als Hindelooper meisje

Identificatie
Titel
Houten pop met scharnierende ledematen, gekleed als Hindelooper meisje
Objectnummer
T07262A
Objecttype
 • pop
  Beeldjes die mensen of dieren voorstellen, inclusief maar niet uitsluitend de figuurtjes die bedoeld zijn als speelgoed voor kinderen, vooral meisjes, of als verzamelobjecten voor volwassenen.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fm-collect-71455
Werk
Lengte
52.0 cm
Museum
Fries Museum
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend
Datering
Materiaal
 • hout
  Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
 • gips
  Gips is een witte minerale stof, calciumsulfaat-dihydraat waarvan gesso wordt gemaakt. Gips wordt gebrand om modelleergips en anhydriet te maken. (Conservation Dictionary)
 • textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
 • tin
  Pewter is een legering van tin (80-90%) met lood (20-10%), tegenwoordig met antimoon.
Aankoop & Licentie
Licentie
Alle rechten voorbehouden

Trefwoorden