Datering

Pop gekleed in Hindelooper kostuum van ongehuwde vrouw, met was over compositie kop

Identificatie
Titel
Pop gekleed in Hindelooper kostuum van ongehuwde vrouw, met was over compositie kop
Objectnummer
T1959-056
Objecttype
 • klederdrachtpop
  Poppen in traditionele regionale of nationale, danwel etnische klederdracht. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fm-collect-71434
Werk
Museum
Fries Museum
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • was
  Onder was wordt een groep vetachtige stoffen verstaan die niet helemaal eenduidig te omschrijven is. Het is een organisch-biologisch product, bestaande uit esters van wasalcoholen (hogere alkanolen en diolen) en waszuren (alkaan-carbonzuren met 24–34 koolstofatomen). (Wikipedia)
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • lijm
  Lijm: vloeibare stof of mengsel, als dan niet voorzien van (zeer fijne) vulmiddelen, waarmee na verharding een verbinding tussen twee onderdelen is te bewerkstelligen. (Bestekstermen voor B bewerking, behandeling en verwerking van natuursteen)
 • textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Techniek
 • papier maché
  Papier-maché is een materiaal op basis van papier met lijm. (Wikipedia)
Verwerving en licentie
Copyright
Alle rechten voorbehouden