Datering
Maker Edward Massey

Wentellog.

Geelkoperen wentellog. Patentlog van het type Edward Massey. Cilindervorm met aan de voorzijde een kegel met ring, waaraan het touw werd bevestigd. In de kop van het log het telwerk: drie wijzers die het aantal zeemijlen aangeven. Achter het telwerk vier schroefbladen. Het geheel eindig in een kegel. Opschriften op het log: - Op de wijzerplaat: New Yacht Log / original LLL Trade Mark / Edwd. Massey Patentee London. - Op de behuizing de inscriptie: 'Edwd. Massey's / New LLL Patent / Yacht Log / 15898'. - Op de schroefbladen: 'Trade Mark/ "M" in een ster / Veritas.

Identificatie
Titel
Wentellog.
Objectnummer
FSM-2022-042
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000026000
Over
Onderwerpen
  • Navigatie
    Navigatie is de kunst van het plannen en volgen van een route om zich daarmee van de huidige positie naar de bestemming te verplaatsen. Het woord 'navigatie' is afgeleid uit de Latijnse woorden navis, dat schip betekent, en agere, dat in deze context bewegen of sturen betekent. (Wikipedia)
Werk
Lengte
40.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Edward Massey
Datering
Materiaal
  • Messing
    Legering van koper en zink, z.g. geelkoper. Hiervan werden talloze voorwerpen gegoten, zoals kronen, lezenaars, koorhekken of onderdelen daarvan. Men noemde dit geelgieterswerk. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden