Datering
Maker Onbekend

Scherf van een schaal of schotel, gevonden in de Houkesloot.

Scherf. Aardewerk, geglazuurd in wit, blauw, geel en groen. Het betreft het centrale deel van het plat van een schaal of schotel met aan de onderzijde een standring. Op het plat een afbeelding van een boerderij waarachter een constructie die lijkt op een hefbare hooikap of hooiberg. Het breukvlak bevat sporen van modder.
Schenker vond de scherf eind jaren '80 in de Houkesloot.

Identificatie
Titel
Scherf van een schaal of schotel, gevonden in de Houkesloot.
Objectnummer
FSM-2018-043
Objecttype
 • Bodemvondsten
  Bodemvondsten zijn archeologische vondsten te land, in tegenstelling tot archeologische vondsten onderwater. (Conservation Dictionary)
 • Scherven
  Wordt alleen gebruikt voor fragmenten van aardewerk of glas. (AAT-Ned)
 • Schotels
  Algemene term voor open, ondiepe houder, die soms is voorzien van een deksel. De spiegel is enigszins dieper dan een blad.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000025491
Over
Onderwerpen
 • Boerderijen
  Boerderijen zijn erven met gebouwen er op die in oorsprong bedoeld zijn om agrarische activiteiten te laten plaatsvinden. Als deze agrarische activiteiten niet meer plaatsvinden, wordt het erf met de gebouwen toch nog een boerderij genoemd. Soms wordt met boerderij alleen het hoofdgebouw bedoeld. De term boerderij wordt ook gebruikt om het agrarische bedrijf mee te duiden. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • Houkesleat
Werk
Hoogte
2.1 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden