Datering
Maker Plateelfabriek Zenith

Pot met deksel. Zeilprijs van de Sneekweek van 1980.

Pot met deksel. Aardewerk. Crêmekleurig met versieringen en opschrift in bruin. Afbeelding van een skûtsje. Tekst: "46e Sneek-week 1981 KWS 1e prijs".

Identificatie
Titel
Pot met deksel. Zeilprijs van de Sneekweek van 1980.
Objectnummer
FSM-2005-060
Objecttype
 • Potten
  Houders in allerlei grootte en vorm, maar meestal rond, hoofdzakelijk gebruikt voor huishoudelijke doeleinden. Ze zijn er ook van metaal. (AAT-Ned)
 • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000020193
Over
Onderwerpen
 • Skûtsjes
  Oorspronkelijk kleine Friese tjalken met een lengte tot circa 12 meter. De naam wordt tegenwoordig ook gegeven aan grote vrachttjalken die jaarlijks deelnemen aan het skûtsjesilen. (MARDOC)Zeilend, stalen kanaalscheepje met ronde vormen en kromme steven, sterk naar binnenvallend boeisel op voor- en achterschip, breed berghout met stuiten, gaffeltuig met de fok op een botteloef, uitgerust met een zogenaamde onderstijker voorzien van een wegerij, diepverzonken roef. Bij lengtes van 12 tot ruim 14 meter vaak rond de 3,3 meter breed. De grotere maten tot ca. 18 x 4,2 m. De holte bedroeg over het algemeen niet meer dan 1,2 meter. (De Binnenvaart)
 • Sneekweek
 • Sneek
Werk
Hoogte
11 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Plateelfabriek Zenith
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden