Datering
Maker Onbekend

Zwart dameskostuum, bestaande uit een jak, een rok en een tailleband.

Dameskostuum. Zwarte stof. Het kostuum bestaat uit een jak, een rok en een tailleband. Het jak heeft een opstaande, ronde kraag. De mouwen zijn lang en aan de boorden versierd met stofknopen, biezen en doorgestopte tule. Het front is geplooid en voorzien van velerlei versieringen (biezen, appliques, doorgestopte tule, kwasten). Het achterpand is getailleerd geplooid en is versierd met biezen. Het jak is gevoerd met witte stof. Opening aan de linkerkant van het front. De rok is van zwarte stof. Aan de voorkant sierplooien en stofknopen. In het achterpand een stolpplooi. De rok is geheel gevoerd. Sluiting: haak en oog, linksvoor. De tailleband is van geplooide, glanzende, zwarte stof.
Het kostuum is gedragen door Elisabeth de Jong. Zij trouwde op 8 mei 1875 in Wonseradeel met Symon Couperus (1850-1936). Ze woonden in Hieslum.

Identificatie
Titel
Zwart dameskostuum, bestaande uit een jak, een rok en een tailleband.
Objectnummer
FSM-2004-261
Objecttype
  • Kostuums
    De kleding van een acteur of actrice die een personage speelt in een toneelstuk of een film. Men gebruikt de term ook in het algemeen voor de kleding van personen die een rol of een personage spelen, zoals tijdens carnaval of Sinterklaas. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000019858
Werk
Breedte
6 cm
Hoogte
48
Lengte
80 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Textiel
    Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden