Datering
Maker Onbekend

Stropdas met embleem van de KNVB Friesland.

Stropdas. Donkerblauw diagonale strepen (geel en blauw) en bij de punt een pompeblêd en het opschrift "KNVB afd. Friesland".
Dicky van der Werf is geboren in 1917. De vader van Dicky van der Werf was eigenaar van scheepswerf De Tijdgeest te Sneek. Er waren thuis zes broers. Een een oom, die mede-eigenaar van de werf was, had ook nog twee zonen. Voor Dicky van der Werf was geen werk in de scheepsbouw. Tijdens de economische crisis in de jaren dertig van de twintigste eeuw lukte het Dicky van der Werf als loopjongen te worden aangesteld bij Tjerk Wielinga, die een tassenhandel had aan de Wijde Burgstraat te Sneek. Hij deed leveranties en bracht luxe artikelen op zicht (in een mand) die gebracht en gehaald moest worden. Wielinga had geen kinderen. In 1939 wilde hij stoppen met werken. Daarom verkocht hij de zaak aan Dicky van der Werf. Naast zijn werk in de winkel deed Dicky van der Werf veel vrijwilligerswerk in de Sneker Gemeenschap: voor de zeilsport (SZC, KZVS en Sneekweek), voor het Skûtsjesilen (commissie De Sneeker Pan), voor de schaatssport (hij was onder andere rayonhoofd voor de Elfstedentocht), voor de voetbalsport en voor diverse andere activiteiten in Sneek.
Literatuur: - Sneeker Nieuwsblad 11 april 1974, 15 nov. 1956

Identificatie
Titel
Stropdas met embleem van de KNVB Friesland.
Objectnummer
FSM-2004-229
Objecttype
  • Stropdassen
    Vrij lange, smalle stukken zacht materiaal, zoals zijde of wol, die om de hals onder de boord worden gedragen en met een knoop, lus of strik aan de voorkant worden vastgemaakt, waarbij de twee uiteinden meestal verticaal los naar beneden hangen. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000019724
Over
Onderwerpen
  • Sneek
  • Voetbalsport
Werk
Breedte
8.5 cm
Lengte
125 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Textiel
    Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden