Datering
Maker H. Amsterdam

Vaatje, gedecoreerd met Hindelooper schilderwerk.

Vaatje. Hout. gedecoreerd met Hindlooper schilderwerk. Decor van bloemen in diverse kleuren. Aan de bovenzijde, in het midden en aan de onderzijde is een goudkleurige bies aangebracht. De binnenzijde is groen van kleur. Aan de onderkant van het vaatje is de vlag van de Koninklijke Zeilvereniging Sneek aangebracht met daarbij het opschrift: "K.Z.V.S. / 1851 SNEEK-WEEK 1951."

Identificatie
Titel
Vaatje, gedecoreerd met Hindelooper schilderwerk.
Objectnummer
FSM-S-326
Objecttype
 • Vaten
  Een vat, ton of fust is een cilindrische constructie van hout, kunststof of metaal waar onder andere levensmiddelen (bijvoorbeeld zuurkool) of vloeistoffen (bijvoorbeeld bier) in kunnen worden bewaard. (Wikipedia)
 • Sportprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000019114
Over
Onderwerpen
 • Flora
  Wordt gebruikt als aanduiding voor de totale plantengroei in een bepaald gebied of tijdspanne. (AAT)
 • Zeilsport
 • Sneek
Werk
Hoogte
9.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. H. Amsterdam
Datering
Materiaal
 • Hout
  Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden