Datering
Maker Onbekend

Medaille van een zwemestafette, afkomstig uit de prijzencollectie van Gymnastiekvereniging TGP te Sneek.

Medaille van een zwemestafette, afkomstig uit de prijzencollectie van Gymnastiekvereniging TGP te Sneek. Zilverkleurig. Vorm van een ster. VZ: medaillon met afbeelding van twee zwemmers. KZ: opschrift "5 x 25 M. vrije slag M. 1e prijs".
De zwemprijs is afkomstig uit de prijzencollectie van gymnastiekverenging Thusnelda - Greate Pier te Sneek. De gymnastiekvereniging TGP te Sneek bestond ten tijde van de verwerving niet meer. De prijzen, vlaggen en andere voorwerpen die van de vereniging waren bewaard zijn geschonken aan het museum. De belangrijkste voorwerpen zijn ingeschreven in de collectie van het museum. De rest is aangeboden aan het Nederlands Sportmuseum te Lelystad. Het archief van de vereniging is geschonken aan het Gemeentearchief van Sneek.

Identificatie
Titel
Medaille van een zwemestafette, afkomstig uit de prijzencollectie van Gymnastiekvereniging TGP te Sneek.
Objectnummer
FSM-2002-035
Objecttype
  • Medailles
    Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000017972
Over
Onderwerpen
  • Zwemsport
  • Sneek
  • Zwemsport
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden